hala C, sala konferencyjna nr 1

21 maja 2024

11:30 - 13:00

Debata ekspercka

„Tajemnice jakości – wyzwania dla producentów"”

Uczestnicy Debaty:
  • P. Małgorzata Stachowiak - Dyrektor ds. Badań Mikrobiologicznych; J.S. Hamilton Poland
  • P. Izabela Topolska - Dyrektor Zarządzająca ds. Jakości; GK LipCo Foods
  • P. Anita Bańska - Mł. Menedżer ds. Rozwoju Jakości i Kontroli Marki Własnej
  • P. Tomasz Parzybut - Prezes Zarządu Stowarzyszenia Rzeźników i Wędliniarzy RP
  • P. Paweł Szczurek – Quality & Sustainability Director; FoodWell

Debata ekspercka pt. „Tajemnice jakości – wyzwania dla producentów”. Ma ona na celu zgłębienie kluczowych kwestii związanych z jakością oraz bezpieczeństwem żywności, stojącymi przed współczesnym sektorem spożywczym.

Zorganizowana przez Gemini Group, wydawcy miesięcznika Rzeźnik polski, firmę o ugruntowanej pozycji w organizacji specjalistycznych wydarzeń dedykowanych branży spożywczej, debata będzie korzystać z bogatego doświadczenia oraz wiedzy technicznej dostarczonej przez J.S. Hamilton. To akredytowane laboratorium badawcze, uznawane za lidera rynku badań w Polsce, wniesie do dyskusji swoją ekspertyzę, podkreślając znaczenie naukowego podejścia do zagadnień jakości i bezpieczeństwa żywności.

Wydarzenie zgromadzi szerokie grono uczestników, w tym przedstawicieli firm przetwórczych, organizacji branżowych, a także przedstawicieli handlu. Wspólnie będą oni debatować nad aktualnymi wyzwaniami i zagrożeniami, które mają bezpośredni wpływ na standardy produkcji żywności, jej dystrybucję oraz konsumpcję. Wymiana doświadczeń i poglądów między różnymi segmentami rynku spożywczego ma na celu wypracowanie skutecznych strategii radzenia sobie z tymi wyzwaniami.

Warsaw Food Expo to wydarzenie o szerokim zasięgu, prezentujące kompleksowy przegląd produktów spożywczych, skierowane zarówno do sieci handlowych, dystrybutorów i hurtowni, jak i do sektora HoReCa. Stanowi ono platformę nie tylko dla wymiany wiedzy i doświadczeń, ale również dla nawiązywania nowych kontaktów biznesowych i odkrywania najnowszych trendów w branży spożywczej. Udział w targach to nie tylko możliwość uczestnictwa w debacie ekspertów, ale także okazja do zapoznania się z nowościami rynkowymi i nawiązania cennych kontaktów biznesowych, które mogą przyczynić się do rozwoju i innowacji w sektorze spożywczym.

Małgorzata Stachowiak
Izabela Topolska
Anita Bańska
Tomasz Parzybut
Paweł Szczurek

hala C, sala konferencyjna nr 1

22 maja 2024

„Opakowania dla branży spożywczej”

11:30

Otwarcie konferencji

11:40

Maciej Nałęcz - Santander Bank 

Gospodarka i rynek opakowań w Polsce

12:00

Krzysztof Niczyporuk - Polska Izba Opakowań

Trendy w branży opakowań

12:20

Małgorzata Janikowska-Wińska - DNV Business Assurance Poland

Certyfikacja opakowań dla branży spożywczej

12:40

Konrad Pilarski - ULMA Packaging Polska

Prezentacja firmy ULMA Packaging

13:00

Zakończenie

Kongres Branży
żywności

Zapraszamy na specjalistyczną Konferencję, która odbędzie się w ramach międzynarodowych targów Warsaw Food Expo. Tematyka spotkania skupiać się będzie na najnowszych trendach, innowacjach i wyzwaniach w branży żywności. W jej programie znajdziecie Państwo prelekcje ekspertów, panele dyskusyjne, warsztaty oraz prezentacje firm powiązanych sektorem.

Nasze forum dyskusyjne będzie integralną częścią targów, co pozwoli uczestnikom na korzystanie z pełnego wachlarza możliwości, jakie niesie za sobą międzynarodowa wystawa. Udział w nim to doskonała okazja, aby podyskutować z liderami rynkowymi, nawiązać cenne kontakty biznesowe i poznać najnowsze trendy z branży.

Celem wydarzenia jest stworzenie platformy spotkań i rozmów dla specjalistów, przedsiębiorców i pasjonatów branży, którzy chcą wymieniać się wiedzą, doświadczeniami oraz nawiązywać nowe kontakty biznesowe.

Ramowy program Konferencji podczas Warsaw Food Expo:

  • Najnowsze trendy i innowacje w branży żywności
  • Digitalizacja i automatyzacja sektora
  • Nowe technologie w produkcji i procesach logistycznych
  • Wyzwania związane z zrównoważonym rozwojem branży żywności
  • Przykłady dobrych praktyk – prezentacje firm
  • Przyszłość branży żywności: prognozy i wyzwania
  • Zarządzanie produktem: najlepsze praktyki i trendy
  • Inwestycje i finansowanie w sektorze branżowym

Te tematy pomogą uczestnikom poznać aktualne zmiany w branży żywności, a także nawiązać cenne kontakty biznesowe i wymienić się wiedzą z innymi specjalistami z tej dziedziny.