Kongres Branży
żywności

Zapraszamy na specjalistyczną Konferencję, która odbędzie się w ramach międzynarodowych targów Warsaw Food Expo. Tematyka spotkania skupiać się będzie na najnowszych trendach, innowacjach i wyzwaniach w branży żywności. W jej programie znajdziecie Państwo prelekcje ekspertów, panele dyskusyjne, warsztaty oraz prezentacje firm powiązanych sektorem.

Nasze forum dyskusyjne będzie integralną częścią targów, co pozwoli uczestnikom na korzystanie z pełnego wachlarza możliwości, jakie niesie za sobą międzynarodowa wystawa. Udział w nim to doskonała okazja, aby podyskutować z liderami rynkowymi, nawiązać cenne kontakty biznesowe i poznać najnowsze trendy z branży.

Celem wydarzenia jest stworzenie platformy spotkań i rozmów dla specjalistów, przedsiębiorców i pasjonatów branży, którzy chcą wymieniać się wiedzą, doświadczeniami oraz nawiązywać nowe kontakty biznesowe.

Ramowy program Konferencji podczas Warsaw Food Expo:

  • Najnowsze trendy i innowacje w branży żywności
  • Digitalizacja i automatyzacja sektora
  • Nowe technologie w produkcji i procesach logistycznych
  • Wyzwania związane z zrównoważonym rozwojem branży żywności
  • Przykłady dobrych praktyk – prezentacje firm
  • Przyszłość branży żywności: prognozy i wyzwania
  • Zarządzanie produktem: najlepsze praktyki i trendy
  • Inwestycje i finansowanie w sektorze branżowym

Te tematy pomogą uczestnikom poznać aktualne zmiany w branży żywności, a także nawiązać cenne kontakty biznesowe i wymienić się wiedzą z innymi specjalistami z tej dziedziny.

PARTNERZY MEDIALNI

REJESTRACJA NA KONFERENCJĘ

Rejestracja na konferencję nie upoważnia do wejścia na imprezę targową.

16.05.2023

11:00-11:15

Powitanie uczestników

11:15 - 11:45

„Polska żywność w obecnej sytuacji geopolitycznej na arenie międzynarodowej" - prezentacja polskiego eksportu żywności, osiągnięć i zagrożeń oraz perspektyw.

dr habil. Karolina Pawlak prof. Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu.

11:45 - 12:45

„Innowacje w przemyśle spożywczym" - prezentacja najnowszych trendów i innowacji w polskim przemyśle spożywczym, w tym wdrażanych technologii, inwestycji oraz sposobów pozyskiwania funduszy na badania i rozwój.

Przedstawiciel Dawtona sp. z o.o.– Pan Marek Bąk Dyrektor Handlowy

12:45 - 13:00

"Wpływ polskiego przemysłu spożywczego na gospodarkę kraju" - dyskusja nad rosnącym wpływem sektora spożywczego na gospodarkę Polski, w tym perspektywy rozwoju dla przemysłu spożywczego, zatrudnienia i kreowania wartości dodanej.

Dyrektor Generalny Polskiej Federacji Producentów Żywności Pan Andrzej Gantner

17.05.2023

11:00 - 11:15

Przywitanie uczestników

11:15 - 11:40

„Zrównoważony rozwój w polskim przemyśle spożywczym" - prezentacja najlepszych praktyk dotyczących zrównoważonego rozwoju w sektorze spożywczym, w tym zielonych inwestycji i zarządzania odpadami.

Prezes Zarządu Goodvalley Agro S.A. Pan Grzegorz Brodziak.

11:40 - 12:20

„Bezpieczeństwo żywności w Polsce" - omówienie wyzwań i działań na rzecz zapewnienia bezpieczeństwa żywności w Polsce, w tym regulacji dotyczących żywności, systemów kontroli jakości, a także kwestii odpowiedzialności społecznej w sektorze spożywczym.

Przedstawiciele: GIW, Pan Przemysław Rzodkiewicz, Główny Inspektor JHARS, Główny Inspektor Ochrony Roślin i Nasiennictwa Pan Andrzej Chodkowski"

12:20 - 12:40

„Edukacja i kształcenie w rolnictwie i przemyśle rolno-spożywczym" - prezentacja działań mających na celu podniesienie kwalifikacji rolników i wiedzy pracowników sektora rolno-spożywczego, a także kształcenia młodych talentów.

1 ) działania podejmowane przez Ośrodki Doradztwa Rolniczego

2) kierunki kształcenia w szkołach rolniczych

Pani Anna Radecka – Dyrektor Departamentu Oświaty i Polityki Społecznej w Ministerstwie Rolnictwa i Rozwoju Wsi

18.05.2023

10:00 - 16:00

Zapisy na II Ogólnopolską Konferencję Cateringów Dietetycznych

10:30 - 11:15

Przyszłość dań gotowych i żywienia

Przyszłość dań gotowych i żywienia

Jan Kisielewski (Head of Foresight Żabka Polska)

11:30 - 12:15

Branża cateringów dietetycznych z perspektywy big retail, e-commerce i restauracji

Paweł Gurgul (Maczfit Polska), Nicolas Jędraszek (Amano.app), Łukasz Dawidziuk (Kuchnia Vikinga)

12.30 - 13:15

Finanse cateringu dietetycznego - Jak zadbać o finanse, kontrolę kosztów i płynność oraz czemu księgowość to nie wszystko?

Asia Mikoś (Dietly.pl)

13:30 - 14:15

Wizualizacja i analiza danych - Jak odpowiednie spojrzenie na dane pozwala lepiej poznać swój biznes, reagować na zmiany i lepiej docierać do klientów?

Paweł Gamrot (Dietly.pl)

14.30 - 15:15

Quo Vadis rynku? “Podsumowanie pierwszych 4 miesięcy 2023 na rynku”

Przemek Skokowski (Dietly.pl)

Informacje zawarte w tym harmonogramie, mogą ulec zmianie ponieważ agenda wydarzenia stale się powiększa.

więcej…