Wydarzenia 2025
19 - 21 maja 2026
Do konferencji pozostało:
328 dni 20 godzin 0 minut 51 sekund
Weź udział w branżowych wydarzeniach w ramach Poland Food Conference:







Sala konferencyjna 1
Hala C
Inteligentna Automatyzacja i Personalizacja w Przemyśle: Przyszłość Produkcji i Pakowania
11:00
Otwarcie konferencji.
11:10 – 11:40
Modułowe AI w zakładzie spożywczym wspierające operatorów, gości i nowych pracowników.
Radosław Dylewski - WAY TO AI
11:40 – 12:10
Automatyzacja pakowania w erze personalizacji: Technologie, które zmieniają rynek.
Karol Krowiak - Mitsubishi Electric Europe B.V. (Sp. z o.o.)
12:10 – 12:40
Sposoby pakowania oraz zabezpieczania produktów mięsnych.
Mateusz Chopiak - Polpack Zeus
12:40 – 13:00
Przerwa kawowa.
13:00 – 13:30
Demokratyzacja Sztucznej Inteligencji: Wprowadzenie dla Wszystkich Profesjonalistów.
Marcin Sikora - KRAM FC
Grzegorz Szyszkowski - Eters
Krzysztof Kasprzyk - Eters
13:30 – 14:00
Opakowania aktywne i inteligentne w przemyśle spożywczym.
dr hab. inż. Tomasz Rydzkowski, prof. PK
dr hab. inż. Iwona Michalska-Pożoga, prof. PK
14:00
Zakończenie konferencji.

Stoisko C3.33
Hala C
Pokazy Kulinarne, Degustacje
Maspex jest największą polską prywatną firmą w branży spożywczej oraz jedną z największych w Europie Środkowo-Wschodniej. Jest zdecydowanym liderem na rynku soków, nektarów i napojów w Polsce, Czechach, Słowacji i Rumunii.
Jest liderem na rynku makaronów, dżemów i sosów w Polsce oraz wiodącym producentem produktów instant w Europie Środkowo-Wschodniej.
Serdecznie zapraszamy na pokazy i degustacje firm z portfolio Maspex!
11:30
Krakus – Klasyczne smaki zup w chłodnikach na lato
12:00
Żubrówka – krótka historia marki + Apple Żu i Fresh Żu
13:00
Bols & Soplica – drink Martini + koktajle Soplica DIY
13:30
Krakus – Klasyczne smaki zup w chłodnikach na lato
14:00
Becherovka; historia marki + BeTon i jego pochodzenie
15:00
Krakus – Klasyczne smaki zup w chłodnikach na lato

Hala C
Stoisko C3.39
Na stoisku OSSKIC podczas targów Warsaw Food Expo 2025 przez wszystkie dni targowe będą odbywały się pokazy kulinarne połączone z degustacją. Pokazy będą prowadzone przez członków OSSKIC oraz Kucharzy Poland National Culinary Team.
Inspiracje Grillowe na sezon letni
Podczas wszystkich dniach targów Warsaw Food Tech na stoisku OSSKiC,
w godzinach 10:00 – 15:00 będą odbywać się pokazy kulinarne połączone z degustacją.
Podczas pokazów będą serwowane następujące dania:
* Kurczak z grilla, sos z serem lazur, sałatka ze szparagów, frytki
* Żeberko Gordona , sos demi glace BBQ, cukinia z grilla, frytki
* Mostek wołowy, sos demi glace z rozmarynem, sałatka grillowa z ogórkiem kuszonym
* Grillowana kiełbasa z sosem chrzanowym, pieczywem i sałatką.
Wszystkich chętnych zapraszamy na stoisko OSSKiC do spróbowania naszych propozycji!
„Zdrowy ferment, czyli pokaz tworzenia niebanalnych przetworów z Katarzyną Gubałą”
Jadalne chwasty, aromatyczne zioła, a do tego świeże owoce i warzywa zamknięte w przetworach bez marnowania. Niech żyje Zdrowy Ferment! 21 maja od godz. 10.30 stworzymy kiszonki idealnie pasujące do letniego grilla!
Pod okiem ekspertki kulinarnej z „Pytania na śniadanie” i diet coacha Katarzyny Gubały nauczymy się robić niecodzienne kiszonki. Dowiemy się, jakie są najlepsze metody zamykania jedzenia w słoikach, jakie przetwory dodadzą nam zdrowia i kiedy warto po nie sięgać. Nasza naturalna spiżarnia zapełni się lokalnymi zbiorami. Wspólnie nauczymy się robić fermentacje i na słono i słodko. Dowiemy się, po co warto dodawać do przetworów zioła. Wszystko w nurcie nie marnowania jedzenia, z wykorzystaniem eko produktów i dzikich roślin.
Wspólnie ukisimy podczas pokazu:
– Kiszone gotowane lub pieczone ziemniaczki, w sam raz do sałatki grillowej
– Kiszona marchew i dynia w solankowej zalewie z gałązką rozmarynu, lubczyku lub bazylii
– Gazowane owoce (gruszki, winogrona, jabłka) w fermentacji z lipowym miodem oraz miętą, melisą i jadalnymi kwiatami
– Buraki i rzodkiewki z nacią fermentowane w maślance z liśćmi dzikiego chrzanu, podagrycznikiem i krwawnikiem
– Ocet jabłkowy z dobroczynnymi bakteriami i płatkami róży na obierkach

Sala konferencyjna 1, Hala COpakowania dla branży spożywczej – regulacje, technologie i trendy
Jakie zmiany szykują unijne regulacje dotyczące opakowań? Jakie innowacje i trendy będą kształtować przyszłość opakowań w sektorze spożywczym? Jak projektować zrównoważone, funkcjonalne i atrakcyjne opakowania, które sprostają oczekiwaniom konsumentów i wymogom rynku?
Odpowiedzi na te pytania poznają uczestnicy konferencji „Opakowania dla branży spożywczej – regulacje, technologie i trendy”, która odbędzie się 20 maja 2025 roku w Nadarzynie, podczas inauguracji targów Food Expo – jednego z najważniejszych wydarzeń dla sektora spożywczego w Polsce.
Wydarzenie skierowane jest do producentów żywności, specjalistów ds. opakowań, technologów, przedstawicieli działów R&D, marketingu oraz osób odpowiedzialnych za strategię zrównoważonego rozwoju.
W programie m.in.:
Nowe regulacje dotyczące opakowań w UE – co czeka producentów żywności?
Prognozy rynku opakowań dla branży spożywczej.
Funkcjonalna innowacja w opakowaniach – opakowania do warzyw i owoców
Zrównoważone opakowania – jak połączyć ekologię z oczekiwaniami konsumentów?
Trendy w opakowaniach sektora spożywczego
Wstęp wolny - obowiązuje rejestracja na targi.
więcej...
11:00
Otwarcie konferencji.
11:10
Maciej Nałęcz, Jakub Jakubczak – BNP Paribas
Koniunktura na rynku spożywczym – co nas czeka i co to oznacza dla producentów opakowań?
11:30
Tomasz Siewierski – BOO Organizacja Odzysku i Odpowiedzialności Producenta
Polski model ROP – szansa i zagrożenie.
11:50
Marcin Śledź – Fresh Inset
Funkcjonalna innowacja w opakowaniach – kluczowy czynnik wzrostu i przewagi konkurencyjnej.
12:10
Mirosław Pawliński, Izabela Talmont – EMIPAK
Czego szukają firmy spożywcze w opakowaniach?
12:30
Podsumowanie konferencji.
Ceremonia wręczenia Medali Targowych
Data
20 maja
godz. 12:00
Lokalizacja
Hala C
Panel trendów I prezentacji wystawców
13:00 - 13.30
Orlik & Partners - Paweł Kochańczyk
Rola własności intelektualnej w budowaniu marki.
11:00 - 11:30
Nav24 sp. z o.o - Jakub Leśniak
Cyfrowa transformacja w branży spożywczej.
11:30 - 12:15
NutriDesign Sp. z o.o. - Sylwia Naliwajko
Żywność jako naturalne wsparcie organizmu w drodze do zdrowia – od codziennych wyborów żywieniowych do długowieczności.
12:15 - 12:45
Viktor Balabanov - Probiomarket sp. z o. o.
Pobiotyki jako superfood przyszłości – jak stworzyć domowy eliksir zdrowia?
Więcej informacji wkrótce.
Panel trendów i prezentacji:
Inicjatywa promocyjna, podczas której każdy nasz wystawca, w cenie wykupionego stoiska może wystąpić podczas prelekcji. Tematyka prezentacji jest dowolna, jednak polecamy, aby była spójna z tematyką targów, a także nawiązywała do nowinek branżowych co zawsze zachęci szersze grono odwiedzających do poznania Twojej firmy! Wszystkie informacje o Państwa prelekcjach będą udostępnione na naszej stronie www.
Jak zgłosić swój udział:
Skontaktuj się mailowo z osobą odpowiedzialną za projekt:
Decyduje kolejność zgłoszeń!
Masz ciekawy pomysł, aby zorganizować wydarzenie promocyjne podczas targów? Jesteśmy otwarci, aby wesprzeć organizację ciekawych projektów! Posiadamy profesjonalnie urządzone sale konferencyjne wyposażone między innymi w scenę, budki dla tłumaczy, VIP roomy oraz fantastyczne nagłośnienie. Do Państwa dyspozycji jest cały wachlarz wyposażenia dodatkowego darmowy parking zewnętrzny, pomieszczenia do samodzielnej adaptacji i wsparcie techniczne od zespołu Ptak Warsaw Expo.
W razie dodatkowych pytań zapraszamy do kontaktu z działem marketingu:
Patroni targów I konferencji

Patron
Medialny

Patron
Medialny

Patron
Medialny

Patron
Medialny

Patron
Medialny

Patron
Medialny

Patron
Medialny

Patron
Medialny

Patron
Medialny

Patron
Medialny

Patron
Medialny

Patron
Medialny

Patron
Medialny

Patron
Medialny

Patron
Medialny

Patron
Medialny

Patron
Medialny

Patron
Medialny

Patron
Medialny

Patron
Medialny

Patron
Medialny

Patron
Medialny

Patron
Medialny

Patron
Medialny

Patron
Medialny

Patron
Medialny

Patron
Medialny

Patron
Medialny

Patron
Medialny

Patron
Medialny

Patron
Medialny

Patron
Medialny

Patron
Medialny

Patron
Medialny

Patron
Medialny
Patron
Medialny

Patron
Medialny
Komentarze prelegentów
Zobacz co jeszcze przygotowaliśmy
Uznanie dla naszych wystawców: ceremonia wręczenia medali I dyplomów
To wydarzenie jest uhonorowaniem najlepszych z najlepszych, podkreślając ich wkład w rozwój branży i prezentację najnowocześniejszych rozwiązań w kategoriach:
Premiera Targowa: Uznanie dla wystawców, którzy wprowadzili na targach innowacyjne produkty lub usługi, prezentując je po raz pierwszy szerokiej publiczności.
Innowacyjność: Wyróżnienie dla firm, które zaprezentowały przełomowe technologie lub rozwiązania, które mają potencjał do rewolucjonizowania branży.
Ekspozycja Targowa: Nagroda przyznawana za wyjątkową aranżację i estetykę stoiska, które wyróżnia się kreatywnością i przyciąga uwagę odwiedzających.
Studio targowe
Zapraszamy do Studia Targowego, gdzie podczas wyjątkowych wywiadów z ekspertami branży i wybitnymi wystawcami będzie można poznać najnowsze trendy oraz innowacyjne rozwiązania. W tym inspirującym środowisku liderzy rynku podzielą się swoimi doświadczeniami i wizjami na przyszłość, dostarczając cennych wskazówek i wiedzy. Studio Targowe jest również powiązane z ceremonią wręczenia medali, które przyznawane są wyróżniającym się wystawcom, co dodaje wydarzeniu prestiżu i podkreśla znaczenie innowacyjności oraz doskonałości w branży.
Dołącz do nas, aby na żywo śledzić fascynujące rozmowy i zyskać wgląd w to, co kształtuje przyszłość branży!
Inspirujące rozmowy I nowe możliwości – strefa networkingu b2b czeka!
Strefa Networkingu B2B jest rozwinięciem konferencji, oferując uczestnikom unikalną okazję do bezpośrednich rozmów z prelegentami i innymi ekspertami branży. W tej strefie uczestnicy będą mogli wymieniać się spostrzeżeniami, zadawać pytania i nawiązywać wartościowe kontakty biznesowe w mniej formalnej atmosferze.
Dołącz do nas, aby pogłębić swoją wiedzę, kontynuować inspirujące dyskusje z konferencji i nawiązać cenne relacje, które mogą przynieść korzyści zarówno Tobie, jak i Twojej firmie!