Wydarzenia 2024
Wybierz z poniższych aby dowiedzieć się więcej.
Wybierz kongres
hala C, sala konferencyjna nr 1
21 maja 2024
11:30 - 13:00
Debata ekspercka
„Tajemnice jakości – wyzwania dla producentów"”
Uczestnicy Debaty:
P. Małgorzata Stachowiak - Dyrektor ds. Badań Mikrobiologicznych; J.S. Hamilton Poland P. Izabela Topolska - Dyrektor Zarządzająca ds. Jakości; GK LipCo Foods P. Anita Bańska - Mł. Menedżer ds. Rozwoju Jakości i Kontroli Marki Własnej P. Tomasz Parzybut - Prezes Zarządu Stowarzyszenia Rzeźników i Wędliniarzy RP P. Paweł Szczurek – Quality & Sustainability Director; FoodWell
Debata ekspercka pt. „Tajemnice jakości – wyzwania dla producentów”. Ma ona na celu zgłębienie kluczowych kwestii związanych z jakością oraz bezpieczeństwem żywności, stojącymi przed współczesnym sektorem spożywczym.
Zorganizowana przez Gemini Group, wydawcy miesięcznika Rzeźnik polski, firmę o ugruntowanej pozycji w organizacji specjalistycznych wydarzeń dedykowanych branży spożywczej, debata będzie korzystać z bogatego doświadczenia oraz wiedzy technicznej dostarczonej przez J.S. Hamilton. To akredytowane laboratorium badawcze, uznawane za lidera rynku badań w Polsce, wniesie do dyskusji swoją ekspertyzę, podkreślając znaczenie naukowego podejścia do zagadnień jakości i bezpieczeństwa żywności.
Wydarzenie zgromadzi szerokie grono uczestników, w tym przedstawicieli firm przetwórczych, organizacji branżowych, a także przedstawicieli handlu. Wspólnie będą oni debatować nad aktualnymi wyzwaniami i zagrożeniami, które mają bezpośredni wpływ na standardy produkcji żywności, jej dystrybucję oraz konsumpcję. Wymiana doświadczeń i poglądów między różnymi segmentami rynku spożywczego ma na celu wypracowanie skutecznych strategii radzenia sobie z tymi wyzwaniami.
Warsaw Food Expo to wydarzenie o szerokim zasięgu, prezentujące kompleksowy przegląd produktów spożywczych, skierowane zarówno do sieci handlowych, dystrybutorów i hurtowni, jak i do sektora HoReCa. Stanowi ono platformę nie tylko dla wymiany wiedzy i doświadczeń, ale również dla nawiązywania nowych kontaktów biznesowych i odkrywania najnowszych trendów w branży spożywczej. Udział w targach to nie tylko możliwość uczestnictwa w debacie ekspertów, ale także okazja do zapoznania się z nowościami rynkowymi i nawiązania cennych kontaktów biznesowych, które mogą przyczynić się do rozwoju i innowacji w sektorze spożywczym.
Małgorzata Stachowiak
Izabela Topolska
Z wykształcenia technolog żywności, pogłębiała swoją wiedzę kończąc studia z zarządzania na SGH, a następnie studia MBA. Swoje doświadczenie zawodowe od zawsze łączy z obszarem bezpieczeństwa żywności. Ostatnie lata pracy zawodowej mocno związane są z branżą drobiarską (zarządzanie całym łańcuchem jakości od pisklęcia aż po wyrób gotowy) oraz szerokim portfolio multifoodowym produkowanym i oferowanym w ramach GK LipCo Foods (m.in. ryby i owoce morza, produkty plant-based, karma dla zwierząt domowych, mieszanki funkcjonalne i paniery). Doświadczenie zawodowe zdobywała m.in. w firmach Kerry Ingredients, GK Indykpol, Maczfit (Grupa Żabka), obecnie GK LipCo Foods gdzie zarządza zespołami działów jakości kilku zakładów produkcyjnych.
Anita Bańska
Tomasz Parzybut
Paweł Szczurek
Posiadam ponad 20-letnie doświadczenie zawodowe budowane w obszarach zarządzania jakością w tym bezpieczeństwem żywności, produkcją i procesami ciągłego doskonalenia głównie w branży spożywczej i FMCG (Goldfruct, Danone, Philip Morris, CEDC, Stoli, FoodWell). W ostatnich latach moje zainteresowanie kieruję także w stronę zarządzania poprzez zrównoważony rozwój i budowania strategii efektywnego, ale przede wszystkim odpowiedzialnego biznesu. W swojej pracy kieruję się myślą Steve’a Jobsa: "To bez sensu zatrudniać mądrych ludzi, by potem mówić im, co mają robić. My zatrudniamy mądrych ludzi po to, by to oni mówili nam, co robić." Praca z ludźmi i dla ludzi zawsze napędza mnie do bycia skutecznym menadżerem i budowania skutecznych zespołów. A w obszarze jakości skuteczność to podstawowy parametr.