
Podsumowanie Warsaw Food Expo 2025 - wydarzenia, które łączy branże gastronomiczną
W dniach 20–22 maja 2025 roku w Ptak Warsaw Expo odbyła się 7. edycja Warsaw Food Expo – największych targów żywności w Europie Środkowo-Wschodniej. Wydarzenie po raz kolejny udowodniło swoje kluczowe znaczenie dla rozwoju sektora spożywczego, gromadząc 16,101 uczestników. Tak imponująca frekwencja potwierdza istotną rolę targów w kształtowaniu przyszłości branży.
STATYSTYKI WARSAW FOOD EXPO 2025
Liczby, które mówią same za siebie
Odwiedzający
Wystawcy
Powierzchnia
0
krajów
0
odwiedzających
0
wystawców
0 m2
powierzchni wystawienniczej
STATYSTYKI WARSAW FOOD EXPO 2025
Liczby, które potwierdzają sukces wydarzenia
Powierzchnia wystawiennicza:
Całkowita powierzchnia: 25000 m².
Wystawcy:
402 firm prezentujących rozwiązania.
Kraje uczestniczące:
Reprezentanci 46 krajów, co nadało targom międzynarodowy charakter.
Targi Warsaw Food Expo 2025 po raz kolejny potwierdziły wiodącą pozycję wśród wydarzeń biznesowych dotyczących branży żywności. To zasługa szeregu możliwości, które event stworzył dla przedsiębiorców:
- poznanie najnowocześniejszych technologii produkcji dla sektora spożywczego
- zapoznanie się z innowacyjnymi rozwiązaniami w zakresie żywności wysokojakościowej, organicznej i rzemieślniczej
- uczestniczenie w warsztatach i prelekcjach poświęconych optymalizacji działania w branży żywności
- nawiązanie współpracy z ekspertami i liderami rynku z całej Europy
Ci, którzy stawiają na innowacyjność, powinni być za to wyróżnieni. Zgodnie z tą zasadą podczas każdego wydarzenia organizowanego w Ptak Warsaw Expo wręczane są Medale Targowe, czyli laury dedykowane wyróżniającym się wystawcom. Nie inaczej było podczas Warsaw Food Expo 2025. Kto został nagrodzony? Dowiedz się z naszego artykułu:
Podsumowanie głównych konferencji Warsaw Food Expo 2025
Warsaw Food Expo 2025 stworzyło odwiedzającym szereg możliwości networkingowych i kontraktacyjnych. To jednak nie wszystko. W trakcie wydarzenia odbyło się wiele konferencji, które otworzyły uczestników na aktualną wiedzę i trendy podbijające branżę.
Podczas konferencji „Inteligentna Automatyzacja i Personalizacja w Przemyśle: Przyszłość Produkcji i Pakowania” eksperci rozmawiali między innymi o modułowym AI w zakładzie spożywczym wspierającym operatorów, gości i nowych pracowników oraz o demokratyzacji sztucznej inteligencji.
Drugim istotnym panelem Warsaw Food Expo 2025 były „Opakowania dla branży spożywczej – regulacje, technologie i trendy„. Prelegenci podczas wydarzenia odpowiedzieli na pytania jakie zmiany szykują unijne regulacje dotyczące opakowań, jakie innowacje i trendy będą kształtować przyszłość opakowań w sektorze spożywczym oraz jak projektować zrównoważone, funkcjonalne i atrakcyjne opakowania, które sprostają oczekiwaniom konsumentów i wymogom rynku.
To jednak nie wszystko – podczas targów odbyło się wiele innych merytorycznych sesji i pokazów (MASPEX, Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni), które również dostarczyły uczestnikom cennych informacji i inspiracji. Zachęcamy do odwiedzenia strony Konferencji Branży Żywności, aby poznać szczegóły wszystkich paneli.
Do zobaczenia w 2026 roku!
Już dziś zapraszamy na kolejną edycję Warsaw Food Expo, która odbędzie się w dniach 19–21 maja 2026 roku w Ptak Warsaw Expo. Bądź na bieżąco – śledź kalendarz targów PWE, aby nie przegapić żadnego z nadchodzących wydarzeń.
Dyrektor Działu Analiz | Z-ca Dyrektora ds. Rozwoju | Ptak Warsaw Expo
Pasjonat targów, z niemal 30-letnim doświadczeniem w tworzeniu, organizacji imprez i zarządzaniu projektami targowymi.
Dziękujemy, że przeczytałaś/eś nasz artykuł do końca.
Bądź na bieżąco! Obserwuj nas w Wiadomościach Google.