Program targów

12 września 2019 (czwartek)
godziny otwarcia ekspozycji 10.00 – 17.00

SCENA GŁÓWNA

11.00 – 12.00 Uroczyste otwarcie Targów WARSAW FOOD EXPO 2019

13.30 – 16.30 Forum Promocji Handlu i Łączenia firm z branży rolnictwa wysokiej technologii między Wietnamem a Polską więcej informacji
organizator:     Wietnamskie Biuro Handlowe w Polsce

SALA KONFERENCYJNA A

12.00 – 14.00 Plant-based goes MAINSTREAM – panel dyskusyjny na temat rosnącej popularności
produktów roślinnychwięcej informacji
moderator:    Maciej Otrębski, strategic partnerships manager w RoślinnieJemy
uczestnicy:     Bartosz Janicki, marketing manager, Primavika; Stan McGowan, Sales and Marketing 
Managers, Foods Brothers, dystrybutor produktów Beyond Meat i Linda McCartney Foods; Piotr Grabowski, Co-founder Foodtech.ac

14.00 – 15.00 Amoniakalne Chillery Absorpcyjne – wykorzystanie ciepła odpadowego do produkcji
chłodu niskotemperaturowego
organizator:     FRIZO sp. z o.o.

15.00 – 16.00 Nowe prawo w handlu (RODO, Compliance i PZP w sektorze żywieniowym)
organizator:     Kancelaria Maruta Wachta

SALA KONFERENCYJNA B

12.00-13.00   TRADE MARKETING – jak go rozwijać i integrować z działaniami marketingowymi
prowadzenie:   Grzegorz Osóbka, Umbrella Marketing Group

13.00-14.00    ROŚLINNE ANALOGI MIĘSA – PROBLEMY PRAWNE
prowadzenie:   Patryk Kalinowski, prawnik w Centrum Prawa Żywnościowego A. Szymecka-
Wesołowska, D. Szostek Sp.j.)

14.00 – 15.00  Jak zarobić na stratach i uratować planetę?
prowadzenie:   Kuba Walasek, Country Manager Too Good To Go

SALA KONFERENCYJNA C

13.00 – 15.00 Seminarium POLSKIE WINO OD A DO Zwięcej informacji
organizator:     Związek Przedsiębiorców i Pracodawców
prowadzący:    Maciej Nowicki, pismo FERMENT

na seminarium obowiązują zapisy

15.00 – 16.00 System Jakości Certyfikowany Produkt (CP) jako narzędzie komunikacji

prowadzenie:   Barbara Groele, Sekretarz Generalny  KUPS
organizator: Krajowa Unia Producentów Soków

SALA KONFERENCYJNA D

10.00 – 16.00 KONGRES BEZPIECZEŃSTWA ŻYWNOŚCI „INNOVATIONS AND INSPIRATIONS” 
 – sesje panelowe – więcej informacji
organizatorzy:  IFS, EWA-BIS, QCR

13 września 2019 (piątek)
godziny otwarcia ekspozycji 10.00 – 17.00

SCENA GŁÓWNA

11.00 – 16.00 Pokazy kulinarne
organizator:     Ogólnopolskie Stowarzyszanie Szefów Kuchni i Cukierni

SALA KONFERENCYJNA A

11.00 – 15.00 Konferencja POTENCJAŁ POLSKIEJ ŻYWNOŚCI – SZANSE I MOŻLIWOŚCI ROZWOJUwięcej informacji
organizator:    Stowarzyszenie Eksporterów Polskich

SALA KONFERENCYJNA B

10.45 – 16.30   CATERINGI DIETETYCZNE – WYZWANIA ORAZ PRZYSZŁOŚĆ RYNKU ZDROWEGO ŻYWIENIA ZBIOROWEGO więcej informacji
organizator:   Dietly.pl 

SALA KONFERENCYJNA C

11.00 – 11.20, 12.00 – 12.20, 13.00 – 13.20, 14.00 – 14.20 
Rola tłuszczów w diecie oraz ich wartość odżywcza i zdrowotna – warsztaty dla szkół

organizator:    Polskie Stowarzyszenie Producentów Oleju
moderator: Ewa Myśliwiec

SALA KONFERENCYJNA D

11.00 – 14.00 Konferencja nt. opakowań do żywnościwięcej informacji
organizator:     Polska Izba Opakowań

14 września 2019 (sobota)
godziny otwarcia ekspozycji 10.00 – 16.00

SCENA KULINARNA

11.00 – 16.00 Pokazy kulinarne
organizator:     Ogólnopolskie Stowarzyszanie Szefów Kuchni i Cukierni

SALA KONFERENCYJNA B

Strefa Warsztatów Edukacyjno-Kulinarnych z Fundacją Szkoła na Widelcuwięcej informacji

10.30 – 11.30 Orkiszowe gofry z owocami jesieni oraz koktajl mocy
12.30 – 13.30 Roślinne pasty kanapkowe w trzech kolorach oraz talerz warzyw
14.30 – 15.30 Orkiszowe gofry z owocami jesieni oraz koktajl mocy

na warsztaty obowiązują zapisy