Kongres
REJESTRACJA NA KONFERENCJĘ
Rejestracja na konferencję nie upoważnia do wejścia na imprezę targową.
W celu zarejestrowania się na targi zapraszamy do skorzystania z formularza dostępnego na stronie: warsawfoodexpo.pl/rejestracja
*Informacje zawarte w tym harmonogramie, mogą ulec zmianie ponieważ agenda wydarzenia stale się powiększa.
REJESTRACJA NA KONFERENCJĘ
Rejestracja na konferencję nie upoważnia do wejścia na imprezę targową.
W celu zarejestrowania się na targi zapraszamy do skorzystania z formularza dostępnego na stronie: mttsl.pl/rejestracja/
16.05.2023
11:00-11:15
Powitanie uczestników
11:15 - 11:45
„Polska żywność w obecnej sytuacji geopolitycznej na arenie międzynarodowej" - prezentacja polskiego eksportu żywności, osiągnięć i zagrożeń oraz perspektyw.
dr habil. Karolina Pawlak prof. Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu.
11:45 - 12:45
„Innowacje w przemyśle spożywczym" - prezentacja najnowszych trendów i innowacji w polskim przemyśle spożywczym, w tym wdrażanych technologii, inwestycji oraz sposobów pozyskiwania funduszy na badania i rozwój.
Przedstawiciel Dawtona sp. z o.o.– Pan Marek Bąk Dyrektor Handlowy
12:45 - 13:00
"Wpływ polskiego przemysłu spożywczego na gospodarkę kraju" - dyskusja nad rosnącym wpływem sektora spożywczego na gospodarkę Polski, w tym perspektywy rozwoju dla przemysłu spożywczego, zatrudnienia i kreowania wartości dodanej.
Dyrektor Generalny Polskiej Federacji Producentów Żywności Pan Andrzej Gantner
17.05.2023
11:00 - 11:15
Przywitanie uczestników
11:15 - 11:40
„Zrównoważony rozwój w polskim przemyśle spożywczym" - prezentacja najlepszych praktyk dotyczących zrównoważonego rozwoju w sektorze spożywczym, w tym zielonych inwestycji i zarządzania odpadami.
Prezes Zarządu Goodvalley Agro S.A. Pan Grzegorz Brodziak.
11:40 - 12:20
„Bezpieczeństwo żywności w Polsce" - omówienie wyzwań i działań na rzecz zapewnienia bezpieczeństwa żywności w Polsce, w tym regulacji dotyczących żywności, systemów kontroli jakości, a także kwestii odpowiedzialności społecznej w sektorze spożywczym.
Przedstawiciele: GIW, Pan Przemysław Rzodkiewicz, Główny Inspektor JHARS, Główny Inspektor Ochrony Roślin i Nasiennictwa Pan Andrzej Chodkowski"
12:20 - 12:40
„Edukacja i kształcenie w rolnictwie i przemyśle rolno-spożywczym" - prezentacja działań mających na celu podniesienie kwalifikacji rolników i wiedzy pracowników sektora rolno-spożywczego, a także kształcenia młodych talentów.
1 ) działania podejmowane przez Ośrodki Doradztwa Rolniczego
2) kierunki kształcenia w szkołach rolniczych
Pani Anna Radecka – Dyrektor Departamentu Oświaty i Polityki Społecznej w Ministerstwie Rolnictwa i Rozwoju Wsi
18.05.2023
10:00 - 16:00
Zapisy na II Ogólnopolską Konferencję Cateringów Dietetycznych
10:30 - 11:15
Przyszłość dań gotowych i żywienia
Przyszłość dań gotowych i żywienia
Jan Kisielewski (Head of Foresight Żabka Polska)
11:30 - 12:15
Branża cateringów dietetycznych z perspektywy big retail, e-commerce i restauracji
Paweł Gurgul (Maczfit Polska), Nicolas Jędraszek (Amano.app), Łukasz Dawidziuk (Kuchnia Vikinga)
12.30 - 13:15
Finanse cateringu dietetycznego - Jak zadbać o finanse, kontrolę kosztów i płynność oraz czemu księgowość to nie wszystko?
Asia Mikoś (Dietly.pl)
13:30 - 14:15
Wizualizacja i analiza danych - Jak odpowiednie spojrzenie na dane pozwala lepiej poznać swój biznes, reagować na zmiany i lepiej docierać do klientów?
Paweł Gamrot (Dietly.pl)
14.30 - 15:15
Quo Vadis rynku? “Podsumowanie pierwszych 4 miesięcy 2023 na rynku”
Przemek Skokowski (Dietly.pl)
Informacje zawarte w tym harmonogramie, mogą ulec zmianie ponieważ agenda wydarzenia stale się powiększa.
więcej…