Sektor żywnościowy jest kluczowym dla każdego kraju. Jego rozwojowi, perspektywom i bezpieczeństwu warto więc poświęcać szczególną uwagę. Dlatego właśnie powstało Warsaw Food Expo, czyli międzynarodowe targi żywności. Ich szósta edycja odbędzie się w dniach 21-23 maja 2024 roku w Ptak Warsaw Expo. To tak naprawdę... pięć wydarzeń w jednym.

Warsaw Food Expo, czyli... pięć wydarzeń w jednym

Warsaw Food Expo powstało jako efekt rozmów z przedsiębiorcami działającymi w branży żywnościowej, którzy zauważyli wyraźną potrzebę stworzenia wydarzenia dedykowanego ich rozwojowi. Ze względu na kluczową rolę tego sektora, Ptak Warsaw Expo kompleksowo podeszło do organizacji eventu, uwzględniając zapotrzebowanie każdego z głównych segmentów omawianego sektora. Niezwykle ważnym było postawienie mocnego akcentu na networking, międzynarodowe kontraktacje i edukację, aktualizującą wiedzę przedsiębiorców. Tak właśnie powstało Warsaw Food Expo, które na przestrzeni sześciu edycji wypracowało sobie pozycję branżowego lidera.

By zobrazować pełne możliwości sektora, organizatorzy postawili na stworzenie dodatkowych wydarzeń towarzyszących. Wśród nich znalazły się Bakery Expo (targi piekarnictwa), Dairy Expo (targi przemysłu mleczarskiego i przetworów mlecznych), Drink Expo (branżowe targi napojów) oraz Meat Expo (targi branży mięsnej). Taki podział przy jednoczesnym położeniu nacisku na rozwój każdego z tych sektorów pozwala na poznanie ich możliwości, zaprezentowanie pełni ofert i znacznie łatwiejsze trafienie do wybranej grupy docelowej przedsiębiorców.

Międzynarodowe możliwości Warsaw Food Expo

Warsaw Food Expo już od pierwszej edycji jest wydarzeniem stawiającym mocny akcent międzynarodowy. To ze względu na fakt, że branża żywnościowa jest wyjątkowo szeroka, jej wpływy i możliwości się przeplatają, a w czasie powszechnej globalizacji koniecznością wydaje się być rozszerzenie oferty własnej o najkorzystniejsze, zagraniczne rozwiązania, produkty i usługi.

Szósta odsłona Warsaw Food Expo obfitować będzie w przedsiębiorców z całego świata – podobnie jak miało to miejsce w przypadku piątej. W niej wzięło udział prawie piętnaście tysięcy odwiedzających z aż… 55 krajów świata. To pokazuje jak mocną pozycję na rynku mają organizowane w Ptak Warsaw Expo targi i jak rozwojową alternetywą są w kontekście globalnym. Podczas kolejnej edycji będzie podobnie. Nie zabraknie kontrahentów z całej Europy, ale również Ameryki Północnej, Azji czy nawet Afryki.

W gronie wystawców znajdą się między innymi Elavon, LTA MONDIAL, Pollena Arona, TURPAZ, FOOD INGREDIENTS TECHNOLOGIES, FOOD BASE, Frost Presov, GIOTTO, Crazy Bakery, Zariphico, ZerOne, Vassilakis Estate, Pathos, DICTAMUS czy Schur. Pełna lista wystawców dostępna jest na stronie internetowej: https://warsawfoodexpo.pl/katalog-wystawcow/

Kongres Branży Żywności podczas Warsaw Food Expo

Podczas Warsaw Food Expo odbędzie się również Kongres Branży Żywności organizowany przy współpracy z JS Hamilton oraz Rzeźnikiem Polskim. W hali C, sali konferencynej numer 1 uczestnicy będą mogli przysłuchać się dyskusji na temat „Tajemnice jakości – wyzwania dla producentów”.

W debacie wezmą udział Małgorzata Stachowiak – Dyrektor ds. Badań Mikrobiologicznych z J.S. Hamilton Poland, Izabela Topolska – Dyrektor Zarządzająca ds. Jakości z GK LipCo Foods, Anita Bańska – Młodszy Menedżer ds. Rozwoju Jakości i Kontroli Marki Własnej, Tomasz Parzybut – Prezes Zarządu Stowarzyszenia Rzeźników i Wędliniarzy RP oraz Paweł Szczurek – Quality & Sustainability Director z FoodWell. Spotkanie będzie miało na celu zgłębienie kluczowych kwestii związanych z jakością oraz bezpieczeństwem żywności, stojącymi przed współczesnym sektorem spożywczym.

Warto więc wziąć udział w Warsaw Food Expo. Dołącz do wydarzenia już dziś!
Zarejestruj się: https://warsawfoodexpo.pl/rejestracja/
Zostań wystawcą: https://warsawfoodexpo.pl/zostan-wystawca/